Samen is altijd leuker

Uitlaatservice

Dagelijks wandelen we ’s morgens met een groep van 8 tot 10 honden en drie keer per week ook ’s middags. Gedurende minimaal 1 uur zullen de honden zich heerlijk kunnen uitleven in de Groene Weelde. Sinds 2022 hebben we hiervoor een vergunning verkregen.

We proberen altijd volgens onderstaande wandelplanning te wandelen tussen:

Maandag 9.30-11.30 12.30-15.00
Dinsdag 9.30-11.30 12.30-15.00
Woensdag 9.30-11.30
Donderdag 9.30-11.30 12.30-15.00
Vrijdag 9.30-11.30
Weekend Gesloten


Op dit moment zijn er enkele plekjes vrij voor nieuwe honden! Stuur een mailtje voor meer informatie!

Een ruim uur fysieke én mentale uitdaging tijdens spel en snuffelen

Deze wandelingen zijn geschikt voor elke hond welke goed sociaal is naar mens en dier, een voldoende conditie heeft, netjes los kan lopen, niet jaagt en minimaal 8-12 maanden oud is. Gedurende de afgelopen jaren heb ik besloten geen ongecastreerde reuen en HR-rassen meer mee te nemen, omdat ik merkte dat dit teveel onrust geeft in de groepen en ik deze honden niet bij mij vind passen.

We parkeren onze bus in het wandelgebied, dit betekend dat de (meeste) honden direct los de bus uit kunnen. In de Groene Weelde komen we ontzettend veel water tegen, het kan dus voorkomen dat de hond, ondanks het afdrogen, een beetje nat en vies thuiskomt. 

Op maandag, dinsdag en donderdag bestaat de ochtendronde uit honden uit Haarlem Oost en Zuid, de middagronde beslaat Heemstede als ophaalgebied. Op woensdag en vrijdag is de groep gemengd.

De eerste keer is altijd even wennnen

Na het kennismakingsgesprek zal ik de hond voor de eerste keer komen ophalen. Uiteraard doe ik dit in alle rust, het is immers allemaal nieuw en spannend.

De eerste keer gaat de hond aan de 5 meter lange lijn. Hiermee kan ik de hond observeren en oefenen we in het hier komen en meelopen in de groep. Wanneer blijkt dat de hond voldoende naar mij luistert en zich fijn voelt in de groep mag hij natuurlijk lekker los.

Ik merk dat het meewandelen van de eigenaar een vertekend beeld kan geven van het gedrag van de hond, daarnaast zorgt het ervoor dat ik mij niet 100% kan concentreren op de groep. Daarom heeft dit niet mijn voorkeur. Natuurlijk krijg je na de wandeling wel een update hoe het is gegaan met wat foto’s erbij! Daarnaast post ik ook dagelijks foto’s op Instagram en Facebook.

“Los met Lois is een betrouwbare uitlaatservice die verder gaat dan de hond uitlaten. Lois is betrokken bij het welzijn van je hond, houdt rekening met het weer ( als het te warm is dan komt ze vroeger) communiceert altijd tijdig en heel duidelijk en dan krijg je ook nog tips als je wilt over je hond. Leuk ook om de de vele foto’s te zien van het uitlaten en spelen in de duinen. Los met Lois is een feest voor onze hond!”

 

Baasje van Pleun

“Ons hondje Lexi was en is altijd een beetje een bang hondje. Om haar daaroverheen te helpen wilde ik dat ze vaker met een groep honden zou lopen. Ik ben super blij dat ik die beslissing genomen heb. Op de filmpjes zie ik Lexi tussen alle andere honden door rennen en ze uitdagen om te spelen. Ze speelt nu vol zelfvertrouwen met alle honden in de groep, ook al zijn ze een stuk groter dan zij. Ze gaat altijd dol enthousiast mee en komt weer voldaan en moe thuis.”

Baasje van Lexi

“Sjakie is niet de makkelijkste hond maar bij Lois voelt zich echt op zijn gemak. Hij komt altijd moe en voldaan weer thuis. Lois is flexibel en kijkt goed naar wat Sjakie nodig heeft. Ze houdt ons goed op de hoogte hoe het met hem is gegaan tijdens de wandeling. Ze heeft leuke foto’s en filmpjes en heeft echt hart voor haar werk. Een echte topper!

Baasje van Sjakie

De honden worden vervoerd in de verlengde Renault Kangoo. Voorzien van een elektrische dak-ventilator en airco zal je hond altijd voldoende frisse lucht krijgen, ook wanneer de bus stil staat.

In de bus zijn 7 kennels en 2 vakken gebouwd, hierdoor hebben de meeste honden hun eigen ruimte. De 2 vakken delen sommige honden die het goed met elkaar kunnen vinden en bekend zijn met elkaar, dit is afhankelijk van de groepsgrootte en samenstelling. Alle kennels en vakken zijn voorzien van een zachte bodem met antislip. In de winter wordt dit nog aangevuld met extra dekens voor de warmte. In de zomer wordt de temperatuur in de bus in de gaten gehouden met thermometers, door de ventilator, de airco voorin en de korte routes loopt deze nooit te hoog op.

In de bus is er altijd water aanwezig, net als snoepjes, borstels, zonnebrand-crème, extra riemen en halsbanden en een verbanddoos, eigenlijk op alles voorbereidt.

Naast plezier staan veiligheid en welzijn hoog in het vaandel

Tijdens de wandelingen, ook na de eerste keer, gebruik ik verschillende gezonde brokjes om alle honden regelmatig bij mij te roepen en te belonen. Doet jou hond niks voor lekkers, maar wel voor een knuffel? Natuurlijk beloon ik deze honden door een lekkere aai.

Omdat ik het belangrijk vind dat de rust en het respect binnen de groep en naar andere gebruikers in het bos behouden blijft zal ik soms een of meer honden even aanlijnen of aan een sleeplijn laten lopen.

Echte kilometers maken doen we niet in de groep, ik wandel rustig door terwijl de honden kunnen spelen of snuffelen. Afgewisseld met momenten waarop ik de honden even aanhaal, bij mij roep en zomers even laat bijkomen in de schaduw of bij een watertje.

Alle honden krijgen bij het ophalen een rode halsband om met een penning met hierop duidelijk de bedrijfsnaam, mobiel telefoonnummer en website vermeld. Er zijn voldoende halsbanden aanwezig in verschillende maten. Verder heb ik tijdens de wandelingen rode kleding bedrukt met mijn logo aan.

Los met Lois hondenuitlaatservice werkt sinds begin 2019 met abonnementen, hierdoor heeft jou hond gegarandeerd een plekje op de afgesproken vaste dag(en) in stabiele, vaste groepen. Extra wandelingen kunnen uiteraard ook in overleg (wanneer er plek is) ingepland worden!

Abonnementen zorgen voor vaste, stabiele groepen met
bekende speelmaatjes

De volgende maandelijkse tarieven gelden per 1 januari 2021:

1x per week €70
2x per week €135
3x per week €200
4x per week €250
5x per week €300

Alle prijzen zijn inclusief BTW en dienen maandelijks vooruit op rekening betaald te worden. De eerste wandeling is gratis wanneer hierop volgend een abonnement wordt afgenomen.

In de prijs zit 6 weken vakantie van mijn kant verrekend, de planning hiervan word aan het begin van het jaar en/of bij het de kennismaking overhandigd. Zie voor alle informatie over de abonnementen ook de voorwaarden.

Heb je echter een korte periode uitlaatservice nodig, zoals tijdens de vakantieperiodes of bij ziekte? Neem vooral contact op, dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

“Borre gaat als herdershond niet graag weg van zijn baas. Maar op de dagen dat Lois komt zit hij voor het raam te wachten, laat zijn halsband om doen en loopt vol vertrouwen met haar mee: voor mij een teken dat Lois snapt hoe ze met mijn hond om moet gaan.”

Baasje van Borre

“Met een gerust hart geven we Jopie 2 keer per week mee aan Lois. Zij staat voor alles wat je hoopt te vinden bij een uitlaatservice, vakkundigheid, enthousiasme, betrouwbaarheid en liefde voor honden en voor haar vak.”

Baasje van Jopie

“Link ‘de Beagle’ vindt het heerlijk om uitgelaten te worden door de uitlaatservice van Lois. Link kijkt elke dag uit naar de wandeling ook op de dagen dat ze niet komt. Wij zijn zeer tevreden over de service en als Link blij is zijn wij dat zeker ook!”

Baasje van Link