Het gezicht achter Los met Lois

Lois van der Weiden

Al vanaf mijn geboorte, 29 jaar geleden, ben ik gek op honden en opgegroeid met één of meer honden, waaronder de laatste jaren diverse Duitse Doggen. De laatste twee geweldige, vrolijke reuzen van mijn ouders hebben mij de definitieve bevestiging gegeven dat dit is waar ik mijn plezier uit haal, ondanks regen, wind of felle zon.

Mijn doel is elke hond een fijne, uitdagende wandeling te bieden in een stabiele roedel om ze daarna moe en voldaan thuis te brengen

Ik ben opgegroeid in Heemstede, vanwaar ik ook mijn opleiding MBO Bouwkunde heb afgerond. Al snel kwam ik er echter achter dat dit niks voor mij was en heb ik uiteindelijk besloten om de sprong in het diepe te wagen en mijn droom om met honden te werken te volgen.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriend in Haarlem Oost. Hier hebben wij Saar twee jaar een fijn tweede thuis kunnen bieden, helaas is zij in oktober overleden.

Naast de honden doe ik graag aan fotografie, met name honden en paarden, en vul ik mijn vrije tijd vaak met Netflixen, wandelen, lezen en bordspellen.

In juni 2016 ben ik met Los met Lois hondenuitlaatservice begonnen. Sindsdien wandelde ik dagelijks in de duinen in IJmuiden. Helaas is daar een einde aan gekomen. Gelukkig heb ik sinds 2022 een vergunning verkregen voor het wandelen in de Groene Weelde. Sinds 1 april 2022 wandelen we hier dan ook dagelijks.

Daarnaast blijf ik druk bezig met mijzelf te ontwikkelen op het gebied van honden. Zo ben ik momenteel bezig om mijn instructeurspapieren te behalen.

 

Naast het wandelen met honden vind ik het gedrag en het trainen van honden ook ontzettend interessant. Daarom ben ik in 2019 begonnen met de opleiding tot Kynologisch instructeur. Inmiddels heb ik alle theorie examens gehaald en ben ik mij door middel van een stage aan het voorbereiden op het praktijkexamen. Daarnaast volg ik sinds zomer 2021 de online opleiding Pro Dog Trainer van AbsoluteDOGS, een relatief nieuwe game based methode uit Engeland.

Naast dat het lesgeven uiteindelijk een leuke afwisseling zal zijn op de wandelingen vind ik het ook belangrijk dat degene die jouw hond mee uit neemt weet wat ie doet. Het blijven leren en nascholen is daarom iets wat ik erg belangrijk vind voor een goede hondenuitlaatservice.

2016
Opleiding Hondenuitlaatservice – Martin Gaus Academie

2018
Lezing de emotionele belevingswereld van honden – Hondenlot
Lezing de invloed van hormonen op de hond – Sam Turner

2019
Lezing de lichaamstaal van honden – Hondenlot
Opleiding Kynologisch Instructeur module A – O&O
Opleiding Kynologisch Instructeur module B – O&O
Lezingen Hondenschool Instructeurs Congres – div. sprekers

2020
Opleiding Kynologisch Instructeur module C – O&O
Lezingen Hondenschool Instructeurs Congres – div. sprekers

2021
Lezingen Kynocongres – div. sprekers
Working With Dogs 14 days challenge – AbsoluteDOGS
Opleiding Pro Dog Trainer – AbsoluteDOGS
Stage hondenschool Hondkracht12 – Vinkeveen/Mijdrecht

Gediplomeerde en verantwoordelijke
begeleiding, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken

Once in a lifetime 

Juist toen ik rond augustus 2018 op zoek ging naar mijn eerste eigen hond bleek een van mijn klanten helaas nog maar kort onder ons te zijn. Ik ben blij dat ik haar een laatste keer heb kunnen helpen door haar hond een goed nieuw thuis te bieden. Zo is Saar bij ons gekomen, een toen 8 jarige, super vrolijke, fitte en bijzonder brave Tollerdame.

Helaas heeft ze maar 2 jaar bij ons mogen zijn, want in oktober 2019 bleek ze zelf ook ongeneeslijk ziek. Op 27 oktober hebben we haar daarom moeten laten gaan.

Tot op heden is er nog geen nieuwe hond in mijn leven, gelukkig heb ik dagelijks genoeg honden om mij heen.

“Onze Labrador Jopie gaat al 4 jaar met Lois mee, ze is de liefste en loyaalste ‘ dog walker’ die ik ken. Zodra Jopie jaar auto hoort staat ze ongeduldig kwispelend in de gang, ze kan niet wachten om met Lois mee te gaan! Wat Lois zo bijzonder maakt is dat elke hond, met zijn eigen karakter en gebruiksaanwijzing, welkom is bij haar.”

Baasje van Jopie

“Lois neemt altijd de tijd om onze hond rustig en met geduld op te halen. Ze gaat erg liefdevol met haar om en dat geeft ons veel vertrouwen. Daarnaast wordt er duidelijk gecommuniceerd als er iets geregeld moet worden of afspraken gemaakt moeten worden.”
Baasje van Lexi

“Onze lieve Cocker Spaniël Io loopt alweer ruim 4 jaar 2 tot 3 x in de week mee met Lois. Soms ben ik getuige van de begroeting, die is altijd enthousiast en liefdevol. Dat geeft mij zo’n vertrouwd gevoel. Kortom: Lois is een topper!!!”
Baasje van Io