Wanneer je de socialisatie serieus neemt

Puppywandelingen

Een sociale hond, dat wil toch iedereen? Alleen zijn de hondenscholen nu dicht en hoeveel pups kom je nou tegen tijdens een wandelingetje? Door mijn ervaring met honden, mijn opleiding tot instructeur en de momentele toename aan pups te combineren is het idee ontstaan om daarom puppywandelingen aan te gaan bieden. 

Dagelijks zullen we met kleine groepjes van maximaal 3 pups een korte wandeling maken in een park in de buurt. Door de kleine groep zitten de pups kort in de auto en worden ze niet overprikkelt, maar hebben ze wel de mogelijkheid om nog meer te socialiseren en leren.

Spelen met andere pups, spelenderwijs leren hier komen en wennen aan een andere begeleider en auto, allemaal leerzame ervaringen voor jouw pup

LET OP! Deze wandelingen zijn bedoeld als extra socialisatiemoment voor de pups. Het is niet de bedoeling dat de pups voor en/of na deze wandelingen (lang) alleen thuis zijn.

We proberen altijd volgens onderstaande wandelplanning
te wandelen tussen:

Maandag 12.30-13.30 nog plek vrij
Dinsdag 12.30-13.30 nog plek vrij
Woensdag 12.30-13.30 nog plek vrij
Donderdag 12.30-13.30 nog plek vrij
Vrijdag 12.30-13.30 nog plek vrij
Weekend Gesloten

Deze wandelingen zijn geschikt voor pups vanaf 12 weken tot 1 jaar, hierna kan doorgestroomd worden naar de groepswandelingen.

Omdat niet alle pups even goed bij elkaar matchen, door spelvorm of formaat bijvoorbeeld, combineer ik bij voorkeur zelf de groepjes. Dit betekend dat jouw pup niet altijd in de groep past van de dag naar wens.

Bij voldoende interesse zal er een tweede puppygroep worden gestart. Het is mogelijk dat ik in dat geval de groepen opnieuw zal samenstellen, zodat bijvoorbeeld de oudere pups bij elkaar komen of de grote, ruwer spelende pups bij elkaar.

Tijdens de wandeling zullen de jongste afwisselend in de buggy worden gezet, zodat zij zich niet overbelasten.

De wandelingen zullen aangepast worden naar de mogelijkheden van de pups die meegaan en duren maximaal 30-45 minuten. De jongste zullen vooral bezig zijn met socialiseren en oefeningen leren (uiteraard in overleg met jou over onder andere de manier van aanleren en commando’s), de oudere pups zullen meer begeleid worden in het sociaal spelen en zelfverzekerd en stabiel in het leven leren staan.

Omdat deze wandelingen best belastend zijn, zowel fysiek als mentaal, neem ik pups niet vaker dan 3x per week mee.
Zo wil ik voorkomen dat ze overbelast raken, deze wandelingen horen immers een aanvulling te zijn.

Deskundige begeleiding zorgt voor
een fijne ervaring voor álle pups

De volgende tarieven gelden per 1 januari 2021:

– Losse wandeling           € 12,50     per wandeling

Alle prijzen zijn inclusief BTW en dienen vooruit op rekening betaald te worden.
De kennismaking en de eerste wandeling zijn gratis.